Afscheid bestuurslid Diane v/d Wind

27-10-2023

Al sinds het eerste begin van het werk van Caroline is Diane van der Wind bij De Woestijnroos betrokken. Eerst gewoon als vriendin die samen met Caroline in de gehandicaptenzorg gewerkt had en later actief als lid van de thuisfrontcommissie. En weer later werd Diane bestuurslid van De Woestijnroos. In welke rol dan ook, al die jaren was Diane van der Wind betrokken bij Caroline & Youssef en bij het werk van De Woestijnroos. Na al die jaren is het voor Diane tijd om op een andere manier betrokken te zijn bij Caroline & Youssef en bij De Woestijnroos. Op woensdag 11 oktober heeft Diane afscheid van ons genomen als bestuurslid. In een vergadering waar Caroline & Youssef door hun bezoek in Nederland ook bij konden zijn, hebben we teruggeblikt naar hoe het allemaal begon (juni 1997). En we hebben stil gestaan bij heel veel mooie momenten waarop we ons samen konden inzetten voor De Woestijnroos. We dachten daarbij aan de Woestijnroosdagen met de achterban, waarop Diane vooral te vinden was bij de verschillende standjes waar zilver, aardewerken potten, sjaals en kaarten verkocht werden. We hebben ook met elkaar herinneringen opgehaald over de vele bestuursvergaderingen en ook zeker over de gezelligheid en saamhorigheid die er altijd was/is. 

Zoals gezegd neemt Diane afscheid van ons bestuur en we willen als bestuur van De Woestijnroos daar toch wel speciaal aandacht aan besteden, ook al begrijpen we dat Diane daar zelf zeker niet zo'n behoefte aan heeft om in het middelpunt te staan. Diane heeft heel erg veel betekend al die jaren. Vanuit haar eigen professionaliteit m.b.t. het werk in de gehandicaptenzorg dacht zij mee en gaf advies over het inhoudelijke werk op De Woestijnroos. Voor Caroline was/is dat erg waardevol, ook zeker wanneer Diane op bezoek was in Egypte. Iets wat Diane overigens gewoon hoopt te blijven doen, het op bezoek gaan bij Caroline & Youssef. Wanneer u onze nieuwsbrief leest, dan kent u de naam van Diane wel, aangezien zij al sinds het begin in 1997 het stukje geschreven heeft namens de thuisfrontcommissie of later namens het bestuur in de rondzendbrieven en de nieuwsbrieven. Op de presentatiedagen stond Diane altijd bij de ingang om iedereen welkom te heten. 

Diane, enorm bedankt voor wat je al die jaren gedaan hebt voor De Woestijnroos. Je blijft betrokken bij Caroline & Youssef en bij De Woestijnroos, maar niet meer direct vanuit een bestuursfunctie. We kijken met veel dankbaarheid terug. We wensen je Gods zegen toe in alles en we gaan je missen als bestuurslid.