De Woestijnroos weer open!

22-8-2020

Na 5 maanden en 3 dagen thuis door de corona hebben we de eerste kinderen weer verwelkomd op De Woestijnroos. Wat een geluk. We begonnen afgelopen maandag 17 augustus de dag met 25 kinderen uit kleuterklas 2 en vol enthousiasme stonden de kinderen deze maandagmorgen op appèl. We deden buig- en strekoefeningen, we zongen het volkslied en begroetten de vlag... gewoon zoals we altijd deden op maandagmorgen.... en toch zo heel bijzonder deze maandagochtend!

Omdat we niet genoeg wasbakken hebben, lieten we de kinderen zien hoe ze netjes en goed hun handen kunnen wassen in een teil. Bij iedereen werd de temperatuur gemeten en daarna zijn we heerlijk aan het werk gegaan.

We werken nu 3 morgens per week en proberen iedere week wat meer kinderen en personeel te laten komen. Het is natuurlijk ook heel heet zo midden in de zomer maar daar hebben we nauwelijks last van. Het is zo heerlijk om weer met de kinderen aan het werk te zijn dat we niet eens merken dat het warm is. De kinderen zijn na 2 ochtenden ook alweer wat in hun ritme. Ze springen op de trampoline, ze schommelen, ze glijden met een vaart van de glijbaan..., ze genieten! Maar ook hebben we met elkaar gezongen. Verrassend was ook dat zelfs de woordjes en letters en cijfers die ze meer dan vijf maanden geleden geleerd hadden, dat ze die nog wisten!

We kijken uit naar de volgende groep kinderen, die d.v. volgende week hoopt te komen!!