Cycling for Others

22-10-2023

Al weer enige tijd geleden kregen we als Stichting De Woestijnroos bericht van Stichting Cycling for Others dat zij in 2023 wilden gaan fietsen voor De Woestijnroos. Wat een verheugend bericht was dat. Stichting Cycling for Others heeft als doel om fondsen te werven, bestemd voor andere goede doelen. Dit doet Cycling for Others door in en buiten Nederland fietsevenementen te organiseren. De deelnemers zoeken voor elk fietsevenement sponsoren die bij willen dragen aan het desbetreffende doel. Voor 2023 was dus als doel onze Stichting De Woestijnroos uitgekozen.

De fietstocht die georganiseerd werd, stond gepland voor september 2023 met als hoogtepunt het beklimmen van de Grand Ballon. De Grand Ballon is een bekende klim in de Vogezen, welke ook met enige regelmaat onderdeel uitgemaakt heeft van het parkoers van de Tour de France. Voor wielerliefhebbers dus een prachtige tocht. Naast het sportieve element is het samen zijn een belangrijk doel voor de fietsgroep van Cycling for Others. 

Nadat de fietsgroep in september de fietstocht in de Vogezen volbracht had, hebben zij op donderdagavond 5 oktober in Zwijndrecht op symbolische manier het sponsorbedrag overhandigd aan Caroline & Youssef die de afgelopen maand in Nederland op bezoek waren. Wat fijn dat Youssef en Caroline zelf bij deze bijeenkomst aanwezig konden zijn. Cycling for Others heeft deze avond een terugblik gegeven van de prachtige fietstocht waarbij naast het sportieve element vooral naar voren kwam dat er veel betrokkenheid richting elkaar aanwezig was. Youssef heeft vervolgens een korte impressie gegeven van waar De Woestijnroos in Egypte momenteel mee bezig is en waar het sponsorbedrag voor bestemd wordt. De avond werd afgesloten met tijd voor ontmoeting en gesprek. We zien terug op een bijzonder fijne avond.

We willen Stichting Cycling for Others hartelijk bedanken voor de sponsoractie en voor hun betrokkenheid bij De Woestijnroos. Dank ook voor de hartelijkheid die bleek tijdens het gezellig samenzijn. We wensen hen veel zegen in hun nieuwe sponsoracties en uiteraard ook heel veel fietsplezier!