Bestuursbezoek

22-2-2019

Van donderdag 14 februari 2019 tot woensdag 20 februari heeft De Woestijnroos bezoek gehad van het Nederlandse stichtingsbestuur in de persoon van Reinier van Eijsden. Afgelopen december hebben we als bestuur in Nederland Caroline op bezoek gehad, maar het is andersom ook goed voor het Nederlandse stichtingsbestuur om met eigen ogen de voortgang van het werk op De Woestijnroos te kunnen zien. Reinier is mee geweest in de klassen van zowel de gehandicapte kinderen als de kleuters. Op de bijeenkomst van de weekopening werd hij welkom geheten door de kinderen, een erg feestelijke gebeurtenis. Met het Egyptische bestuur (o.a. Caroline en Youssef) is gesproken over de verschillende onderdelen van het werk en over plannen voor de toekomst. Caroline, Youssef en Reinier zien terug op een mooie maar ook heel nuttige week!

Microkredieten

Al weer enige jaren is De Woestijnroos actief op het gebied van dorpsontwikkeling. Dit komt met name naar voren in het project van de microkredieten (een microkrediet is een kleine lening). In de oase van El-Fayoum is het soms lastig voor de mensen om in hun levensonderhoud te voorzien. Geen werk betekent vaak ook geen inkomen. Door middel van het verstrekken van een microkrediet kunnen de mensen in de oase investeren in hun werk of bedrijfje. Sommige mensen gebruiken het microkrediet om uitgaven te doen voor hun winkeltje. Anderen zijn in staat om door hun microkrediet duiven of kippen aan te schaffen voor hun duiven- of kippenproject. De doelstelling van dit project van De Woestijnroos is dat mensen meer in staat zijn om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Met Caroline en Youssef is gesproken over de voortgang van dit project van De Woestijnroos. We zijn blij dat dit zo goed loopt.

Kinderen van het eerste uur

Op De Woestijnroos komen steeds weer nieuwe kinderen. Maar er zijn ook kinderen van het eerste uur om het zo te noemen. Ze kwamen binnen als kleine kinderen jaren geleden en hebben zich inmiddels ontwikkeld in vele opzichten. Deze jongeren krijgen op De Woestijnroos de mogelijkheid om dingen te leren, zodat ze thuis ook mee kunnen werken in hun eigen gezinnen. Eén van de meiden werkt nu mee in de keuken en maakt verschillende soorten eten klaar. Een jongen zet koffie en thee en brengt het rond en een ander veegt de vloer. Zo probeert De Woestijnroos om voor iedereen een passend programma te vinden gericht op ontwikkeling. 

De Oase van El-Fayoum

Tussen de bedrijven door was er ook nog tijd om te genieten van de prachtige oase. Zie de foto's hieronder.