Het is vakantie!

10-7-2021

Vorige week was het alweer de laatste werkweek. Na een bijzonder jaar en na het harde werken afgelopen maanden, was het dan eindelijk zover: vakantie...!

Terwijl de meeste scholen in Egypte al twee maanden eerder de deuren hadden gesloten en de kinderen vakantie hadden gegeven, was De Woestijnroos in aangepaste vorm, gewoon doorgegaan. Op de laatste schooldag werden er spelletjes gedaan. Heerlijk was dat met het snikhete weer: spelletjes met water. Echt genieten! Buiten onder het afdak, of zoals ze het op de Woestijnroos noemen, de pergola, werd afscheid genomen van de oudste kleuters en kreeg iedereen een certificaat. De juffen hebben echt alles gedaan om er een geweldige dag van te maken. En wat heeft iedereen een plezier gehad! 

Na deze laatste schooldag voor de kinderen, kwam de dag daarna de laatste werkdag voor de juffen. Het was al weer maanden geleden dat het team bij elkaar was zonder de kinderen. Een bijzonder moment dus, waarvan de juffen hebben genoten van begin tot eind. Op deze laatste werkdag werd een "examen" georganiseerd in spelvorm, er werden materialen verzameld, er werden voorleesboeken voorgelezen en er werden evaluaties gehouden. Kortom, niet alleen maar goed en gezellig, maar ook erg waardevol. Nu vakantie. We hopen dat de Coronasituatie verbetert en dat De Woestijnroos na de vakantie weer volle kracht vooruit kan.